Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Pecsétviaszgomba gyógyhatásai - Miért érdemes mindenkinek szedni?

A kínaiak a gombát értékes orvosságnak, az uralkodók gyógyszerének tekintették, ezért használata sokáig kizárólag a császárok privilégiuma volt, akik hittek abban, hogy a gomba fogyasztása elősegíti a fiatalság, az egészség és az életerő fenntartását, azaz, az élet meghosszabbításának jelentős eszköze!

Nem véletlen, hogy Japán első számú gyógygombája a Pecsétviaszgomva, vagyis a Ganoderma Lucidum, Reishi.

 

1. Támogatja az immunrendszer megfelelő működését


A pecsétviaszgomba rendkívül hatékony immunrendszer erősítő. Korábbi kutatások azt mutatták, hogy azoknál az előrehaladott rákos betegeknél, akiknek 30 napon át reishi gyógygomba kivonatot adtak, jelentős állapotjavulás következett be. A kutatók ezt a gomba immunrendszer erősítő hatásának tulajdonítják. A pecsétviaszgomba emellett csökkentheti a kemoterápia és sugárkezelés káros mellékhatásait. Erős antioxidánsként semlegesíti a káros szabad gyököket.


2. Rák megelőzés


Manapság a pecsétviasz gyógygombát leginkább rákos betegek, illetve cukorbetegek használják. Korábbi kutatások megállapították, hogy a ganoderma gomba gátolja a tumorsejtek osztódását és növekedését.  


3. Javítja a szív-, és érrendszer működését


Kísérletek szerint a pecsétviaszgomba kivonat tágítja a szívkoszorúereket, ezáltal pedig javítja a szívizom vér és oxigén ellátását. Emellett nyugtatja az idegeket, csökkenti a koleszterinszintet, segíti a stroke megelőzését. 


4. Védi a szervezetet a gyulladásoktól és szabályozza a vércukorszintet


A reishi gyógygomba további fontos tulajdonsága, hogy védi szervezetünket a krónikus gyulladásoktól, jótékony hatású allergia esetén és javítja a máj működését, elősegíti a normál vércukorszint fenntartását. 

Még több információ:

http://www.youtube.com/watch?v=rQOF7eILsVA

http://www.youtube.com/watch?v=NyPCTcFPXKs

https://www.youtube.com/watch?v=4y2K2Kxv4As